Magasinet
Tillbaka

Hälsa

Mest populära
image description

Är vete dåligt för hälsan?

Vete innehåller gluten och lektiner, som kan göra vår tarm svagare, vilket leder till att saker utifrån lättare tar sig in i kroppen. Väl inne i kroppen aktiverar de vårt immunsystem, om detta pågår över tid kan vi skadas.

Läs mer
image description

Hur du mår beror på din mat och sovklocka

Lev i synk med din dygnsrytm och få mer energi och må psykiskt bättre. Din kropp är bättre på visa saker bestämda tider på dygnet. Om rytmen bryts är risken stor att du med tiden får betala med ohälsa.

Läs mer
image description

Ljuset styr ditt psykiska mående

Ljus påverkar i princip alla celler i din kropp. För svagt ljust under dagen och för starkt ljus under kvällen riskerar att feljustera din inre dygnsrytm. En trolig bieffekt blir sämre psykiskt mående.

Läs mer
image description

Hög inflammation negativt för kvinnors mående 

Det finns en stark koppling mellan depression och förhöjd inflammation. Detta samband verkar vara starkare för kvinnor. När kvinnor och män utsätts för förhöjd inflammation påverkas kvinnors beteende och känsloliv mer negativt.

Läs mer
image description

Stärk immunförsvaret med mindfulness

Mindfulness stärker flera olika delar av immunförsvaret. Det sänker inflammationen och ökar antalet immunceller. Om du är sjuk ofta kan det vara värt att under en tid testa mindfulness.

Läs mer
image description

Varför mindfulness fungerar

Mindfulnessutövning hänger samman med mindre oro och ångest, det förbättrar din uppmärksamhet och leder till förändringar i hjärnan som gör att du blir bättre på att reglera känslor. 

Läs mer