Magasinet
Tillbaka

Träning

Mest populära
image description

Hur länge ska du vila mellan seten vid styrketräning?

Hur länge vi vilar mellan seten vid styrketräning är en viktig faktor för våra resultat. Yngre män tjänar på att vila runt tre minuter mellan seten. Kvinnor och äldre verkar istället gynnas mer av kortare vilopauser, kring en minut.

Läs mer
image description

Deload: vad, när och varför

Deload är ett verktyg som du kan använda för att påskynda återhämtning, motverka överträning och därmed förbättra dina träningsresultat.

Läs mer
image description

Hur du bygger muskler och bränner fett samtidigt

För att gå ned i vikt måste du ligga på ett kaloriunderskott, mängden kalorier som förbränns måste vara högre än mängden kalorier du får i dig via kosten. Tyvärr bränner då kroppen, utöver fett, också bort muskelmassa. Detta kan du motverka med hjälp av styrketräning och ett högt proteinintag.

Läs mer
image description

Kan du bygga muskler och förbättra din kondition samtidigt?

Olika träningsformer skickar olika signaler till vår kropp, och vi har tyvärr inte möjlighet att svara på alla samtidigt. Signaler kroppen får vid konditionsträning verkar delvis blockera signaler från styrketräning. Om ditt primära mål är styrka och muskeltillväxt bör du undvika att utföra styrketräning och konditionsträning samma dag.

Läs mer
image description

När mer är mindre

Kvinnor som under ett halvår utförde 5 till 10 set per vecka ökade sin styrka och muskelmassa mer än de som utförde 15 till 20 set per vecka. Du bör därmed vara försiktig när du ökar träningsmängden då denna studie visar att mer kan vara sämre.

Läs mer
image description

Få bättre resultat genom att lägga in perioder utan träning

Våra muskler är väldigt träningsbara i början av en träningsperiod. Efter ett tag verkar det dock som att de vänjer sig vid träningen, varpå de slutar förändra sig. Eventuellt kan vi få bättre resultat genom att i perioder träna mindre, för att ge våra muskelceller möjlighet att återigen blir känsliga för det stimuli de får av träning.

Läs mer