Magasinet
Tillbaka

Psykologi

Mest populära
image description

Hitta rätt sorts motivation och lyckas

Den bästa motivationen är den som kommer inifrån dig, och när du gör något för dess egen skull. Sannolikheten för att denna motivation ska uppstå ökar om du känner dig kompetent, om du äger ditt handlande samt om du känner tillhörighet.

Läs mer
image description

Den elakartade tankspriddheten

En redan klassisk studie från 2010 visade att vi mår som bäst när vi är fokuserade på det vi gör, och inte tänker på något annat samtidigt.

Läs mer
image description

God nattsömn: En potent ångestdämpare

Vem du är beror på samspelet mellan din genetik, miljö och bakterieflora. Din bakterieflora styrs delvis av vad du äter, och i en ny studie upplevde personer som fick i sig nyttiga bakterier via kosten mindre ångest och depressiva symtom. 

Läs mer
image description

Träning: Universalmedicin mot psykisk ohälsa

Träning är effektivt mot psykisk sjukdom. Dess effekt mot depression och ångest är numera accepterad och väl underbyggd. Nu visar ny forskning att det också kan hjälpa mot en del ätstörningar och beroendesjukdomar.

Läs mer
image description

Varför träning leder till bättre stresshantering

I en studie såg man att personer som tränade innan ett stressframkallande experiment påverkades mindre av detta. Träning gör att ditt stressystem inte kommer reagera lika kraftigt på de saker som gör dig stressad.

Läs mer