Magasinet
Tillbaka

Podcast

Mest populära
image description

Sömn och ensamhet

I detta avsnitt pratar vi om kopplingen mellan sömn och ensamhet. Samtalet utgår ifrån en studie som visar att dålig sömn ökar ensamheten. Sedan tidigare visste man att ensamhet ledde till sämre sömnkvalité, men sambandet verkar gå åt båda hållen.

Lyssna
image description

Hur ångest påverkas av träning

I detta avsnitt pratar vi om hur träning påverkar ångest. Psykisk ohälsa är idag ett stort problem och de vanliga behandlingsmetoderna är ofta otillgängliga, ger låg effekt eller många bieffekter. Forskare har därför börjat intressera sig för träningens ångestdämpande effekter.

Lyssna
image description

Minimal effektiv dos styrka

Det är inte ovanligt att tänka att det är mer och intensivare träning som kommer ge oss så bra resultat som möjligt.  Ibland är det dock mer intressant att veta hur lite man kan göra av något och fortfarande få resultat. I detta avsnitt pratar vi om hur lite man kan styrketräna och fortfarande bli starkare.

Lyssna
image description

Hur träningsresultat påverkas av stress

Stress påverkar oss på en mängd olika sätt, och är mycket mer än en obehaglig känsla i stunden. I detta avsnitt tittar vi närmare på hur våra träningsresultat påverkas av stress. Vi går igenom forskning som undersökt stressens inverkan på både kondition och styrketräning. Forskningsfältet är relativt nytt, men de studier som finns är enligt mig mycket intressanta, och jag tror att vi kan få ut mer av vår träning genom att öka vår kunskap i ämnet.

Lyssna