Magasinet
Tillbaka

Podcast

Mest populära
image description

Kolhydrater och viktnedgång?

Är ett lågt kolhydratsintag nyckeln till viktnedgång eller är det andra saker som spelar större roll? I avsnittet pratar vi om idén bakom låg kolhydratsdieter och vad forskningen säger om dess användbarhet.

Lyssna
image description

Kropp och knopp

Vi pratar om kopplingen mellan fysisk och psykisk hälsa. Allt mer forskning tyder på att kopplingen mellan immunsystemet och nervsystemet är viktigt för vårt generella mående.Musik och klippning görs av https://linktr.ee/peteraries

Lyssna
image description

Vad bestämmer din vikt?

II avsnittet pratar vi om vad som styr kroppsvikten. Vi går igenom viktens koppling till kost, träning, sömn och stress. Vi resonerar också kring de bästa strategierna för viktnedgång. Musik och klippning görs av https://linktr.ee/peteraries

Lyssna
image description

Vad gör oss lyckliga?

I avsnittet pratar vi om vad som gör oss lyckliga. Vi pratar om forskning om idéer kring vad som ger ett ihållande tillfredställande lliv.Musik och klippning görs av https://linktr.ee/peteraries

Lyssna
image description

Mindfulness

I avsnittet pratar vi om varför mindfulness kan vara värdefullt, filosofin bakom praktiken och hur det kan användas i samband med träning. Skriv gärna till podcast@refitness.se om du har synpunkter på eller frågor till podden. Musik och klippning görs av https://linktr.ee/peteraries

Lyssna
image description

Den bästa motivationen

I detta avsnitt pratar vi om olika typer av motivation. Vilken sorts motivation du har kommer påverka vad du känner för en viss aktivitet, och hur du kommer lyckas utföra aktiviteten över tid. Genom att förstå mer om motivation kan du öka sannolikheten för att nå dina mål.

Lyssna
image description

Hälsosamma känslor

I detta avsnitt pratar vi om hur våra känslor uppstår, och hur man kan göra för att må bättre. I korthet så skapar hjärnan känslor för att ge oss en bild av hur vår kropp mår. Genom att ta hand om kroppen kan vi få fler positiva känslor, och färre negativa känslor.

Lyssna
image description

Optimera din mat och sovklocka

I detta avsnitt pratar vi om vår egen inre biologiska klocka, dess koppling till psykisk och fysisk hälsa, samt vad man kan göra för att den ska fungera så bra som möjligt.

Lyssna
image description

Sömn och ensamhet

I detta avsnitt pratar vi om kopplingen mellan sömn och ensamhet. Samtalet utgår ifrån en studie som visar att dålig sömn ökar ensamheten. Sedan tidigare visste man att ensamhet ledde till sämre sömnkvalité, men sambandet verkar gå åt båda hållen.

Lyssna
image description

Hur ångest påverkas av träning

I detta avsnitt pratar vi om hur träning påverkar ångest. Psykisk ohälsa är idag ett stort problem och de vanliga behandlingsmetoderna är ofta otillgängliga, ger låg effekt eller många bieffekter. Forskare har därför börjat intressera sig för träningens ångestdämpande effekter.

Lyssna
image description

Minimal effektiv dos styrka

Det är inte ovanligt att tänka att det är mer och intensivare träning som kommer ge oss så bra resultat som möjligt.  Ibland är det dock mer intressant att veta hur lite man kan göra av något och fortfarande få resultat. I detta avsnitt pratar vi om hur lite man kan styrketräna och fortfarande bli starkare.

Lyssna
image description

Hur träningsresultat påverkas av stress

Stress påverkar oss på en mängd olika sätt, och är mycket mer än en obehaglig känsla i stunden. I detta avsnitt tittar vi närmare på hur våra träningsresultat påverkas av stress. Vi går igenom forskning som undersökt stressens inverkan på både kondition och styrketräning. Forskningsfältet är relativt nytt, men de studier som finns är enligt mig mycket intressanta, och jag tror att vi kan få ut mer av vår träning genom att öka vår kunskap i ämnet.

Lyssna