Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Glad kvinna använder kaloriräknare på mobiltelefon

Kaloriräknare: Lär dig hur man använder en Kaloriräknare

Kaloriräknare: Ett Smart Verktyg för din Viktminskning

Du kanske undrar, ”Varför behöver jag veta mer om kaloriräknare?” Svaret är enkelt: för att få kontroll över din vikt och förbättra din hälsa! I den här artikeln kommer vi att gå igenom hur en kaloriräknare fungerar, hur den kan hjälpa dig att nå din målvikt och hur du integrerar dem i din livsstil tillsammans med andra viktiga aspekter, som träningsprogramkostscheman och härliga receptsamlingar.

Vad är en kaloriräknare?

En kaloriräknare är ett verktyg som hjälper dig att hålla koll på ditt kaloriintag genom att dokumentera de livsmedel du äter och därmed räkna ut hur många kalorier du konsumerar. Med en kaloriräknare kan du också jämföra ditt kaloriintag med rekommenderade nivåer baserat på dina individuella behov och mål (här kan du läsa mer om kaloriintag och vikt).

Användandet av en kaloriräknare i kombination med en balanserad och näringsrik kost samt regelbunden träning kan göra underverk för din viktminskning och ditt allmänna välmående.

Ett bord fyllt med en variation av hälsosamma matvaror

Varför ska man använda en kaloriräknare?

En kaloriräknare kan hjälpa dig att hålla reda på ditt kaloriintag och lära dig vilka livsmedel som passar bäst till dina individuella behov. Se det som din personliga kostassistent som hjälper dig att optimera ditt intag av de olika näringsämnena. Att räkna kalorier innebär inte att du måste gå hungrig eller utesluta goda saker från din kost. Tvärtom får du möjlighet att upptäcka helt nya smaker och fantasifulla måltider med vår receptsamling.

Kaloriräknare är inte bara till för dem som vill gå ner i vikt. Här finns några ytterligare anledningar till varför de kan vara nyttiga:

 • De hjälper dig att planera målmedvetna måltider som gynnar din hälsa och dina prestationsmål.
 • De lär dig hur din valda kombination av kolhydrater, fett och protein påverkar ditt energiintag och välmående (läs mer om bra kolhydrater och hur man väljer dem).
 • De hjälper dig att upptäcka eventuella näringsbrister (t.ex. genom att visa upp ditt intag av vitaminer och mineraler).
 • De hjälper dig att hålla koll på ditt intag av tillsatt socker och göra smartare val som ingen annan för att undvika hälsoproblem.

Hur använder man en kaloriräknare?

Att använda en kaloriräknare är enkelt och smidigt, följ bara dessa steg:

 1. Sätt upp dina mål: För att börja använda en kaloriräknare, behöver du först sätta upp dina mål. Vill du gå ner i vikt, bygga muskler, eller kanske bara bibehålla din nuvarande vikt? Läs den här artikeln om effektiv viktminskning för att få mer information om effektiv viktminskning.

 2. Ange dina personliga uppgifter: För att få en exakt kaloriberäkning behöver du ange din ålder, kön, vikt, längd och aktivitetsnivå. Dessa faktorer påverkar hur många kalorier du behöver per dag för att nå dina mål.

 3. Följ ditt kaloriintag: Varje gång du äter något, mata in det i din kaloriräknare. Idag finns det många användarvänliga appar och webbplatser som gör detta enkelt, snabbt och bekvämt. Många appar erbjuder även skanning av streckkoder för att hitta exakt produktinformation.

 4. Följ dina makronutrienter: Se till att hålla koll på ditt intag av kolhydrater, fett och protein, samt att förstå hur dessa påverkar din hälsa och prestation. Du kan läsa mer om proteinrik mat för viktminskning och varför träning gör anställda friskare och effektivare.

 5. Anpassa efter resultat: Om du upptäcker att du inte når dina mål, kan du justera ditt kaloriintag och näringsfördelning i enlighet med din kaloriräknare. Detta ger dig chansen att ta kontroll över din vikt och hälsa.

 6. Ta hjälp av oss: Om du tycker att detta är svårt så kan du anlita oss på reFitness, vi hjälper dig med kostschema,träningsprogram och uppfölning. Kolla in våra medlemskapsalternativ.

Gratis kaloriuträkning

Kcaluträknare

Vikt (kg):
Längd (cm):
Ålder:
Kön:
Aktivitetsnivå:
1

Komplettera med träning och goda vanor

Att använda en kaloriräknare som ett verktyg är en fantastisk startpunkt för att nå dina vikt- och hälsomål. Men, för att få bästa möjliga resultat är det viktigt att kombinera detta med regelbunden träning och sunda kostvanor. Här är några tips för att lyckas på din resa:

Kom ihåg att en kaloriräknare kan vara ett mycket effektivt verktyg för att nå dina hälso- och prestationmål om du använder det tillsammans med en balanserad kost, regelbunden träning och sunda levnadsvanor. reFitness erbjuder allt du behöver i ditt medlemskap, kolla in reFitness klientresultatträningsprogram, och inspirerande receptsamlingar för att hjälpa dig på din väg mot en mer hälsosam och välmående livsstil!

Glad kvinna använder kaloriräknare på mobiltelefon

Övervinn hinder och öka ditt välmående

Trots alla goda intentioner, är det inte alltid lätt att hålla sig på banan när det kommer till att nå våra vikt- och hälsomål. Här är några tips på hur du kan övervinna hinder och säkerställa att ditt välmående ständigt är i fokus.

 • Hantera stress och sov bättre: Stress och sömnbrist är inte bara dåliga för vårt allmänna välmående, utan kan också ha en direkt påverkan på vår vikt. Läs mer om sömn och viktuppgång samt hur du kan uppnå viktnedgång utan stress.

 • Förstå hormonernas roll: Vissa hormoner, som testosteron, påverkar både vikt och muskelmassa. Genom att förstå hur dessa hormoner interagerar med din kropp kan du anpassa ditt träningsprogram och kostschema för bästa möjliga resultat.

 • Dygnsrytm och psykisk hälsa: Din dygnsrytm spelar en stor roll i såväl din mentala som fysiska hälsa. Se till att prioritera en regelbunden sömnrutin och skapa en miljö som gynnar både vila och aktivitet.

 • Stärk ditt immunförsvar: Att ha ett starkt immunförsvar är avgörande för att förbli frisk och energisk. Utforska smarta matval som kan hjälpa till att stärka ditt immunförsvar och överväg att ta vitamin D-tillskott för att boosta ditt välmående.

 • Skäm bort dig själv och dina smaklökar: En hälsosam kost behöver inte vara tråkig och smaklös! Utforska våra läckra receptsamlingar, som proteinrika vegetariska receptgod fisk, och smakrika kycklingrätter. Vi har även 10 kalorisnåla såser för att ge extra smak till dina måltider utan att sabotera dina viktmål.

En kaloriräknare kan vara en ovärderlig del i din resa mot viktminskning och ökat välmående. Genom att kombinera den med en balanserad och näringsrik kost, regelbunden träning och andra sunda levnadsvanor, kan du nå dina drömmars kropp och en bättre livskvalitet. 

Inne på reFitness.se erbjuder vi allt du behöver för att ständigt utvecklas och växa som individ, samtidigt som vi hjälper dig att uppnå dina hälso- och viktmål. Börja din resa här och nu med allt vi har att erbjuda, i vårt medlemskapklientresultat, träningsprogram, kostscheman , och inspirerande receptsamlingar som gör det enkelt, roligt och hållbart att leva hälsosamt.