Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

BMI kalkylator för enkelt räkna ut sitt bmi

Räkna ut BMI: Lär dig mer om BMI och Gratis BMI-Kalkylator

BMI

Att hålla koll på sin vikt och hälsa är viktigt för att må bra och leva ett hälsosamt liv. På reFitness.se får du hjälp med allt från träningsprogram och kostscheman till en stor receptsamling. En viktig faktor att hålla koll på när du strävar mot dina tränings- och viktmål är ditt BMI, eller Body Mass Index. I den här artikeln kommer vi att gå igenom hur du räknar ut ditt BMI och hur det kan hjälpa dig på vägen mot en hälsosammare livsstil.

BMI-Kalkylator

Vad är BMI och varför är det viktigt?

BMI är en formel som används för att bedöma en persons vikt i förhållande till deras längd. Det är ett enkelt sätt att få en överblick över om en person har en hälsosam vikt, är överviktig eller underviktig. Att räkna ut sitt BMI kan ge en bra grund för att börja arbeta med sitt hälsomål, och det är en naturlig del av processen i våra medlemskap.

Det är viktigt att komma ihåg att BMI inte är en exakt mätare av en persons hälsa, eftersom det inte tar hänsyn till en individs muskelmassa eller kroppens fettprocent. Men det kan fungera som en hjälp att bedöma om du befinner dig inom ett hälsosamt viktintervall. Om du är intresserad av att lära dig mer om din kroppskomposition kan du besöka våra informativa artiklar om testosteron och vikt hos män eller kalorier och vikt: guide till kaloriintag.

Hur räknar man ut sitt BMI?

Enklaste sättet att räkna ut sitt BMI är att använda följande formel: BMI = vikt (kg) / längd(m)². Du delar alltså din vikt i kilogram med din längd i meter i kvadrat. Om du exempelvis väger 70 kg och är 1,75 meter lång blir din BMI som följer: 70 / (1,75 * 1,75) = 22,9.

Du kan också använda dig av en BMI-kalkylator här nedanför för att enkelt räkna ut ditt BMI.

Efter att ha räknat ut ditt BMI kan du använda följande klassificering för att se hur din vikt ligger i förhållande till din längd:

  • Under 18,5: Underviktig
  • 18,5 – 24,9: Normalvikt
  • 25,0 – 29,9: Övervikt
  • 30,0 och högre: Fetma

Om ditt BMI visar på att du är överviktig eller underviktig kan det vara en bra idé att kolla in våra klientresultat för att se hur vi kan hjälpa dig att gå ner eller upp i vikt på ett hälsosamt sätt.

Vad du kan göra med ditt BMI-resultat

Ha i åtanke att BMI endast ger en allmän bild av din vikt i förhållande till din längd och kan vara till stor hjälp för att sätta upp mål och skapa en plan för att uppnå dem. För att få ytterligare insikt i din hälsa och kost kan du utforska våra många artiklar med tips och råd, som tallriksmodellen: balanserade måltider och effektiv viktminskning: kost & träning.

Om ditt BMI faller inom normalvikt men du ändå vill förbättra din fysik och hälsa, kan du dra nytta av att följa de 7 ryggövningarna för en stark rygg eller läsa om varför träning gör anställda friskare och effektivare. Här på reFitness.se finns det någonting för alla!