Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Närbild på färska blåbär i en skål

Kalorier i Blåbär – Små Blå Populära Bär

Blåbär är små bär som är populära för sina intensiva smaker och hälsosamma egenskaper. De är rika på antioxidanter och näringsämnen, vilket gör dem till perfekta mellanmål eller tillskott till din kost. Men vad är kaloriinnehållet i blåbär, och hur kan de hjälpa till i en hälsosam kost? Låt oss ta en närmare titt på kalorier blåbär och deras fördelar.

Kalorier i Blåbär

100 gram färska blåbär innehåller ungefär 57 kalorier. Dessa kalorier består av 0,7 gram protein, 14,5 gram kolhydrater och 0,3 gram fett. Bortsett från det bidrar blåbär även till ditt dagliga fiberintag, med ungefär 2,4 gram per 100 gram.

Blåbär är mycket rika på antioxidanter, särskilt antocyaniner, som ger dem sin karakteristiska blå färg och kan erbjuda hälsofördelar såsom att minska risken för hjärtsjukdomar och inflammation. Dessutom innehåller blåbär vitamin C, K, A samt mineraler som kalium och mangan.

Närbild på färska blåbär i en skål

Kaloritabell för blåbär

BlåbärsmängdViktKalorier
Små portion100 g57
Medel portion150 g86
Stor portion200 g114

Blåbär och hälsa

Blåbär är mycket näringsrika med relativt få kalorier, vilket gör dem till perfekta tillskott till en hälsosam kost. Antioxidanterna i blåbär kan skydda kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler och minska risken för kroniska sjukdomar. Dessutom har de visat sig förbättra kognitiv funktion och stödja hjärnans hälsa.

Blåbär i kosten

Blåbär är läckra och mångsidiga, vilket gör dem till utmärkta tillskott till din kost. Du kan äta dem som ett smakrikt mellanmål, använda dem i smoothies eller lägga till dem i yoghurt, gröt eller bakverk. För den som vill nå sina viktminskningsmål och förbättra sin hälsa rekommenderas det att besöka reFitness för att lära sig mer om vårt medlemskap, eller använda sin effektiva kaloriräknare för att balansera kaloriintaget.

Om du letar efter kalorisnåla såser att komplettera dina måltider, kan du utforska dessa 10 såser med färre än 50 kalorier per portion. Blåbär kan också vara en del av proteinrika recept, särskilt i proteinrika frukostalternativ, som är både smakrika och näringsrika.

För kycklingälskare finns det 5 goda recept med proteinrikt kyckling, som kan balansera din dagliga kaloriintag. Läs även mer om kalorier och vikt för att få en djupare förståelse av hur kalorier påverkar din hälsa och vikt.

3 intressanta fakta om blåbär

1. Blåbär är rik på antioxidanter, särskilt antocyaniner, vilket bidrar till deras blå färg och skyddar kroppen mot skador förorsakade av fria radikaler.

2. Nordamerika producerar mer än hälften av världens blåbär, med Kanada och USA som ledande producenter.

3. Blåbär kan förbättra hjärnfunktionen och bidra till att förebygga kognitiv försämring och minnesförlust i ålderdomen.


Sammanfattning

Med sin höga näringsprofil och relativt låga kaloriinnehåll är blåbär ett utmärkt tillskott till din kost. De är inte bara läckra, men också mycket mångsidiga och kan användas i otaliga recept, oavsett om du vill ha en svalkande smoothie eller en smakrik söt frukost. Tänk på kalorier blåbär nästa gång du funderar på att lägga till ett hälsosamt och aptitretande inslag till din kost.