Core Ärt & Havre Protein

Produkt bild
Välj smak:
Välj antal:
Storlek:
400g
Lagerstatus:
Finns i lager
Leveranstid:
1 - 2 arbetsdagar.

129kr inkl.moms

Lägg i kundvagnen

Mjölkfritt proteinpulver från ärtor och havre


Core Ärt- och havreprotein är ett proteinpulver med höga halter aminosyror som lämpar sig utmärkt för dig som vill öka proteinintaget från vegetabiliska källor. Den högvärdiga proteinblandningen från ärtor och havre bidrar till kroppens optimala uppbyggnad av muskelmassa utan att tillföra onödigt socker. Core Ärt- och havreprotein är nämligen helt sockerfri och har dessutom en låg kolhydrathalt - perfekt för dig som vill fokusera på proteinet och hålla koll på kaloriintaget. Blanda Core Ärt- och havreprotein med vatten, mjölk, vegetabilisk mjölk eller i en smoothie och drick efter träning eller som ett mättande, veganskt mellanmål fullt av protein, vitaminer och mineraler.


  • Proteinpulver från vegetabiliska källor
  • Med alla essentiella aminosyror
  • Utan mjölkprotein och laktos
  • Växtprotein som är fritt från socker
  • Endast 1.2 gram kolhydrater per portion
  • För dig som tränar hårt och vill bygga muskler
  • Veganskt
  • 113 kcal per portion
  • Maxa muskelbyggandet med vegetabiliskt protein

Aminosyror i ärtprotein


Core Ärt- och havreprotein innehåller hela 74 % protein, varav en stor del kommer från ärtor. Ärtprotein är naturligt rikt på essentiella aminosyror, det vill säga de aminosyror som kroppen behöver men som den inte kan tillverka själv. Dessa måste istället tillföras via kosten, och ett ökat intag av dessa aminosyror kan vara särskilt intressant för dig som tränar mycket och fokuserar på att bygga muskler. Detta eftersom aminosyrorna fungerar som de minsta enheterna i de proteiner som bygger upp din muskelmassa. Ärtor är särskilt rika på aminosyran arginin som medverkar vid bildandet av kväveoxid, vilket i sin tur bidrar till blodcirkulationen. En ökad blodcirkulation kan upplevas som ett muskeltryck vid hård träning och uppskattas därför av många som vill ha den där extra pushen för att köra en rep till.


I Core Ärt- och havreprotein finns även protein från havre, vilket framförallt innehåller de två aminosyrorna leucin och lysin. När du intar en större mängd leucin under kort tid signalerar detta till kroppen att starta proteinsyntesen så att musklerna börjar byggas upp. Detta är extra fördelaktigt efter träning när musklerna bryts ner; med hjälp av leucinet byggs de upp igen. Lysin i sin tur fungerar som en föregångare till karnitin, en aminosyra som berör kroppens förbränning av fett. Dessutom finns lysin i kroppens kollagen som bygger upp alla vävnader som hud, brosk och leder.


Bra veganska proteinkällor


Oavsett om du undviker vassleprotein på grund av allergi, för att du är vegan eller att du helt enkelt vill dra ner på mejeriprodukterna så är Core Ärt- och havreprotein ett bra alternativ. Såväl havre- som ärtprotein innehåller rikliga mängder med protein och dess aminosyror, samtidigt som proteinpulvret innehåller minimalt med kolhydrater. Att minska sitt intag av mjölk- och/eller köttprodukter har många fördelar och med Core Ärt- och havreprotein behöver du inte gå miste om det viktiga proteinet. Du kan lugnt fortsätt fokusera på muskelbyggandet, få i dig protein och undvika socker med vego-proteinet från Core!


Tips! Vill du ha ett animaliskt protein men ändå undvika mjölk? Prova Core Egg Protein med protein från äggvita.

Portion: 28 g (14 portioner)

Näringsinnehåll per:1 portion100 g
Energi113 kcal404 kcal
473 kJ1690 kJ
Fett2.8 g10 g
- varav mättat fett0.6 g2.2 g
Kolhydrater1.2 g4.4 g
- varav sockerarter0.1 g0.5 g
Fibrer0.6 g2.2 g
Protein20.4 g73 g
Salt0.56 g2 g

Doseringsförslag: 1 portion (1 skopa - ca 28 g) blandas med 2-3 dl vatten eller mylk (vegetabilisk dryck, till exempel havredryck) i en shaker. Drick efter träning eller när som helst under dagen för att öka mängden protein i din kost. Kan även blandas ut i en smoothie eller i gröt.

Ingredienser: ärtprotein (74%), havreprotein (20%), avfettat kakaopulver (3%), arom, sötningsmedel (aspartam) Innehåller en källa till fenylalanin.

Allergiupplysning: Innehåller havre.

Viktigt: Förvaras torrt, svalt och utom räckhåll från direkt solljus.