Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kalorier i Räkor – Proteinrikt Skaldjur

Räkor är en populär och smakrik skaldjursdelikatess som många njuter av. De är inte bara läckra och lättillgängliga, utan också kända för sina näringsmässiga fördelar och låga kaloriinnehåll. Men hur många kalorier finns det i räkor? Och hur passar räkor in i en hälsosam kost? Låt oss utforska ämnet mer ingående med fokus på kalorier räkor.

Räkor och kalorier

Räkor är generellt sett låga i kalorier, med ungefär 99 kalorier per 100 gram kokta räkor. I denna mängd ingår 20,9 gram protein, 1 gram kolhydrater och 1,5 gram fett. Dessa siffror varierar något beroende på typen av räkor du äter och hur de tillagas eller serveras.

Ett hälsosamt sätt att inkludera räkor i din kost är att äta dem i sin enklaste form, det vill säga, kokta eller grillade utan tillsatt fett och kryddor. Om du vill lägga till smak utan att öka kaloriinnehållet, kan du prova någon av dessa 10 kalorisnåla såser som innehåller mindre än 50 kcal per portion.

Räkor som källa till protein

Räkor innehåller höga halter av protein, vilket gör dem till en utmärkt proteinkälla. Protein är viktigt för att bibehålla och bygga muskelmassa, särskilt för de som tränar regelbundet. Om du letar efter fler proteinrika måltider att inkludera i din kost finns det fem goda och proteinrika recept på kyckling att utforska.

En skål med färska räkor, toppad med smakrika örter och en citronskiva.

Kaloritabell för räkor

MängdKalorier
100 g99
150 g149
200 g198

Nyckeln till en hälsosam kost med räkor

För att räkor ska bidra till en hälsosam kost bör de konsumeras i måttliga mängder och kombineras med andra näringsrika livsmedel såsom grönsaker, frukter, fullkornsprodukter och magra proteinkällor. En nyttig frukost kan vara en bra start på dagen och du kan hitta 10 proteinrika och smakrika frukostrecept här.

Kalorihantering och viktminskning

Att hålla koll på ditt kaloriintag kan underlätta effektiv viktminskning och allmän hälsa. En kaloriräknare är ett hjälpverktyg för att mäta ditt dagliga kaloriintag och för att säkerställa att du konsumerar en balanserad kost som passar dina individuella behov. Läs mer om hur en kaloriräknare kan hjälpa dig med viktminskning och hälsa.

Om du letar efter ytterligare stöd och motivation för att uppnå dina hälso- och träningsmål kan ett medlemskap hos reFitness.se erbjuda dig tillgång till expertis, personliga träningsplaner och mycket mer. Ta reda på mer om deras medlemskap här.

Sammanfattning

Räkor är en utmärkt, kalorisnål proteinkälla som kan vara en del av en hälsosam kost. När de konsumeras i måttliga mängder och kombineras med andra näringsrika livsmedel, kan de hjälpa dig att upprätthålla en balanserad kost och uppnå dina hälsa- och träningsmål. Genom att hålla koll på ditt kaloriintag och använda verktyg som en kaloriräknare, kan du maximera dina ansträngningar för att uppnå en hälsosam vikt och livsstil.