Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Grillad kyckling som är skivad

Kalorier i Kyckling – Populär Proteinkälla

Kyckling är en mångsidig och läcker proteinkälla som är mycket populär i många hälsosamma dietplaner. Det är känt för sitt magra kött, som innehåller färre kalorier än många andra typer av kött och är rikt på näringsämnen. Men hur många kalorier finns det i kyckling? Och hur kan kyckling vara en del av en hälsosam kost? Låt oss djupdyka i ämnet.

Kyckling och kalorier

Kycklingbröst, som är det magraste och mest proteinstinna delen av kycklingen, innehåller ungefär 165 kalorier per 100 gram. Av dessa kalorier är 31 gram protein och 3,6 gram fett. Kycklinglår och kycklingvingar har något högre kalori- och fettinnehåll än kycklingbröst, men de är fortfarande relativt magra jämfört med rött kött.

Kyckling är också en utmärkt källa till vitaminer och mineraler, inklusive vitamin B6, B12, niacin, fosfor, selen och zink.

Om du vill minska antalet kalorier ytterligare kan du ta bort kycklingens skal innan du tillagar det. Skinn kan innehålla ett högre innehåll av fett och kalorier än själva köttet.

Grillad kyckling som är skivad

Kaloritabell för kyckling

Kycklingens viktKalorier
100 g165
200 g330
300 g495

Recept på kyckling

Kyckling kan användas i en mängd olika recept och kan tillagas på olika sätt, inklusive stekning, grillning, ångning och bakning. Ett bra exempel på proteinrika recept med kyckling hittar du på denna sida för recept med kyckling, som inkluderar såser gjorda på kyckling.

För att njuta av fler än 1000 recept och personlig träning online, bli medlem hos reFitness.

Kyckling i kosten

Eftersom kyckling är så kalorisnål kan det vara en viktig del av en hälsosam kostplan. Det låga fettinnehållet, kombinerat med högt proteininnehåll, gör att kyckling är perfekt för dem som vill gå ner i vikt, bygga muskler och bibehålla en hälsosam kroppsvikt.

Kyckling kan även vara en bra ersättning för andra köttsorter med högre fett- och kaloriinnehåll, till exempel fläsk eller nötkött, i din kost.

Intressant fakta om kyckling

1. Global popularitet: Kyckling är en av de mest populära köttsorterna i världen. Den konsumeras i en mängd olika kulturer och maträtter, tack vare dess mångsidighet, näringsinnehåll och överkomliga pris jämfört med andra köttsorter.

2. Näringsinnehåll: Kyckling är ett utmärkt källa till högkvalitativt protein och innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver. Dessutom är kyckling rik på vitamin B6, vitamin B12, niacin, fosfor, selen och zink. Kycklingbröst anses vara den magraste delen av kycklingen och erbjuder mest protein per kalori.

3. Vitt kött: Kyckling är klassificerad som vitt kött, vilket innebär att det har mindre mängd myoglobin än rött kött. Myoglobin är ett protein som ger rött kött dess mörkare färg. Vitt kött anses vara magrare och hälsosammare än rött kött, med lägre nivåer av mättat fett och kolesterol.

Sammanfattning

Kyckling är en utmärkt proteinkälla med lågt kaloriinnehåll, vilket gör det till en viktig del av många hälsosamma kostplaner. Det kan användas i en mängd olika recept och tillagas på olika sätt, vilket gör det till en mångsidig och läcker proteinkälla. Om du vill utforska fler recept och få tillgång till personlig träning online, bli medlem hos reFitness.