Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

En skål full av färgglada, saftiga vindruvor.

Kalorier i Vindruvor – Söt och Näringsrik Frukt

Vindruvor, en söt och näringsrik frukt, är en populär ingrediens i många olika rätter, från sallader till desserter. Många älskar vindruvor för deras smak och konsistens, men hur många kalorier finns det i vindruvor? Och hur passar vindruvor in i en hälsosam kost? Låt oss utforska ämnets detaljer.

Vindruvor och kalorier

Ett 100 gram portion av vindruvor innehåller omkring 67 kalorier, beroende på sorten. Det inkluderar 0,6 gram protein, 17 gram kolhydrater och 0,4 gram fett. Precis som äpplen, varierar kaloriinnehållet mellan olika sorter av vindruvor, men skillnaden är generellt sett inte stor.

Vindruvor innehåller också en mängd olika vitaminer och mineraler, inklusive vitamin K, vitamin C och kalium. Dessutom är vindruvor en källa till antioxidanter, vilket kan bidra till att minska risken för kroniska sjukdomar.

Sorter av vindruvor

Det finns flera olika sorter av vindruvor, inklusive gröna, röda och svarta. De kan vara både med eller utan kärnor och variera i storlek. Oavsett vilken sort av vindruvor du väljer att äta, kommer du att dra nytta av fruktens näringsinnehåll och dess hälsofördelar.

En skål full av färgglada, saftiga vindruvor.

Kaloritabell för vindruvor

VindruvsportionViktKalorier
Liten portion (10 druvor)50 g33
Medelstor portion (20 druvor)100 g67
Stor portion (30 druvor)150 g100

Vindruvor och hälsa

Vindruvor har en mängd hälsofördelar tack vare deras höga innehåll av vitaminer, mineraler och antioxidanter. De kan hjälpa till att skydda kroppens celler från skador och bidra till att minska risken för kroniska sjukdomar, som hjärt-kärlsjukdom och cancer. Dessutom har forskning visat att antioxidanterna i vindruvor, särskilt resveratrol, kan bidra till att förbättra hjärnhälsan och förebygga Alzheimers sjukdom.

Vindruvor i kosten

Vindruvor är en mångsidig frukt som kan ätas på många olika sätt. De kan ätas som de är som mellanmål, tillsättas i sallader, användas som topping på yoghurt eller gröt, eller mixas till en läcker smoothie. För mer inspiration och läckra recept med vindruvor, besök vår interna länk där du hittar över 1000 recept och får möjlighet att anpassa din kost efter dina egna behov och preferenser.

För att bli kund hos oss och få tillgång till över 1000 recept och personlig träning online, besök vår medlemskapssida och bli en del av reFitness-familjen idag.

Sammanfattning

Vindruvor är en utmärkt frukt att inkludera i din kost tack vare deras näringsinnehåll och hälsosamma egenskaper. Precis som med äpplen, är kalorier i vindruvor inget att oroa sig för – de är ett hälsosamt alternativ att njuta av när du är sugen på något sött. Ta en handfull vindruvor idag och låt din kropp dra nytta av dess smak och hälsofördelar samtidigt.