Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

En skål med färska päron i olika storlekar

Kalorier i Päron – Kaloritabell och det du behöver veta

Päron är en annan frukt som uppskattas av många på grund av dess saftighet, sötma och smakrika profil. Förutom att vara goda och enkla att njuta av, är päron också kända för sina hälsofördelar. Men hur många kalorier finns det i ett päron? Och hur passar päron in i en hälsosam kost? Låt oss utforska dessa frågor och kartlägga päronets fantastiska egenskaper.

Päron och kalorier

Ett medelstort päron som väger cirka 150 gram innehåller ungefär 85 kalorier. Detta inkluderar 0,6 gram protein, 21 gram kolhydrater och 0,3 gram fett. När vi ser på kaloriinnehållet per 100 gram päron (ätlig del – utan kärnor och skaft), så är det 57 kalorier, 0,4 gram protein, 14 gram kolhydrater och 0,1 gram fett.

Päron innehåller även en bra mängd kostfiber, vilket är viktigt för en väl fungerande matsmältning och kan hjälpa dig att känna dig mätt längre. Päron är dessutom rika på vitaminer och mineraler, såsom vitamin C, kalium och A-vitamin.

Sorter av päron

Det finns många olika sorter av päron, och kaloriinnehållet kan variera något mellan dem, men inte avsevärt. Päronens smak och textur kan dock skilja sig åt, från fast och krispiga till mjuka och saftiga. Näringsinnehållet kan också variera, med vissa sorter som är mer benägna att innehålla högre halter av vitaminer och mineraler jämfört med andra sorter.

En skål med färska päron i olika storlekar

Kaloritabell för päron

Kaloriinnehållet i ett päron varierar också beroende på storleken på frukten. Ett litet päron (100 gram) innehåller 57 kalorier, medan ett stort päron (200 gram) innehåller 114 kalorier.

Pärons storlekViktKalorier
Litet100 g57
Medel150 g85
Stort200 g114

Päron och hälsa

Päron har flera hälsofördelar, tack vare deras höga innehåll av kostfiber, vitaminer och mineraler. De har också ett lågt glykemiskt index, vilket kan bidra till att reglera blodsockret och minska risken för typ 2-diabetes. Päron innehåller även antioxidanter som skyddar kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler och hjälper till att förebygga kroniska sjukdomar, såsom hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

Forskning har också visat att konsumtion av päron kan bidra till viktnedgång och minska bukfetma eftersom de har högt innehåll av vatten och fiber, vilket kan hjälpa till att öka mättnadskänslan och därmed minska det totala kaloriintaget.

Päron i kosten

Päron är en mångsidig frukt som kan ätas på många olika sätt. De kan ätas råa som ett mellanmål, blandas i yoghurt eller gröt, användas i sallader, bakas eller användas som ingrediens i smoothies och juice. Oavsett hur du väljer att konsumera dina päron ska du komma ihåg att de är en fantastisk källa till näringsämnen.

Om du är intresserad av att integrera mer frukt, såsom äpplen eller päron, i din kost till en låg kostnad kan du överväga att bli medlem hos reFitness. Hos reFitness erbjuds ett stort utbud av träningsmöjligheter, hälsoprogram och rabatterade medlemskap som bidrar till att förenkla en hälsosam livsstil.

Sammanfattning

Päron är en näringsrik matkälla som innehåller en mängd vitaminer, mineraler och antioxidanter. Kalorier päron kan bidra till din dagliga energiintag, men de är också en utmärkt del av en hälsosam kost tack vare deras höga innehåll av fiber och låga glykemiska index. Så nästa gång du letar efter ett läckert och hälsosamt mellanmål, överväg att välja ett saftigt päron och njut av dess smak och hälsofördelar.