Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Skiva av fräsch och krispig gurka

Kalorier i Gurka – Kalorisnål Grönsak

Gurka är en krispig och läskande grönsak som är en favorit i sallader och smörgåsar. Men hur många kalorier finns det i en gurka och hur passar gurka in i en hälsosam kost? Låt oss utforska gurkans värld och dess låga kaloriinnehåll.

Gurka och kalorier

En medelstor gurka som väger cirka 300 gram innehåller ungefär 45 kalorier. Detta inkluderar 2 gram protein, 11 gram kolhydrater och 0 gram fett. Om vi tittar på kaloriinnehållet per 100 gram gurka, så är det endast 15 kalorier, 0,65 gram protein, 3,63 gram kolhydrater och 0 gram fett.

Gurka är också en utmärkt källa till vitaminer och mineraler, inklusive vitamin K, C och A samt kalium och kalcium. Dessutom är gurka rik på vatten och kostfiber, vilket är viktigt för en god matsmältning och hjälper till att hålla dig mätt längre.

Sorter av gurka

Det finns flera olika sorter av gurkor, och likt med äpplen varierar kalori- och näringsinnehållet inte mycket mellan dem. De vanligaste sorterna av gurkor är snabbgurkor, minimar och växthusgurkor. Oavsett sort, kan du vara säker på att de flesta gurkor har ett lågt kaloriinnehåll och är rika på viktiga näringsämnen.

Skiva av fräsch och krispig gurka

Kaloritabell för gurka

Gurkans viktKalorier
100 g15
200 g30
300 g45

Gurkor och hälsa

Gurkor har många hälsofördelar tack vare deras höga innehåll av vitaminer, mineraler, fiber och vatten. De bidrar till god hydrering, bättre hudkvalitet och minskade inflammationer i kroppen. Gurkor är också bra för personer som försöker gå ner i vikt och bibehålla en hälsosam kost eftersom de har låg energitäthet och deras höga vattenhalt ger en känsla av mättnad utan att addera för mycket kalorier.

En annan fördel med gurkor är att de är perfekta att använda i kalorisnåla såser, inklusive såser gjorda på gurka. Detta är det ultimata komplementet till en hälsosam måltid, när du vill njuta av smak och konsistens utan att tillsätta extra kalorier.

Gurka i kosten

Gurkor är mycket mångsidiga och kan användas i många olika recept och rätter. De kan ätas råa som mellanmål, användas i sallader och smörgåsar, picklas som inläggningar eller skivas tunt och användas för att dekorera och lägga till en krispig konsistens till en mängd olika rätter.

Om du är intresserad av att utforska fler kreativa och hälsosamma recept med gurka och andra grönsaker kan du bli kund hos reFitness. Genom att teckna ett medlemskap får du tillgång till över 1000 recept samt personlig träning online för att hjälpa dig nå dina hälsomål.

Sammanfattning

Gurka är en näringsrik och kalorisnål grönsak som är ett utmärkt tillskott i en hälsosam kost. Dess låga kaloriinnehåll och höga näringsämnen gör det lätt att passa in i din vardagliga diet, och dess smak och konsistens gör det lätt att använda i ett brett spektrum av recept. Så nästa gång du letar efter en läskande och hälsosam ingrediens, tveka inte att plocka upp en gurka och njut av dess många fördelar.