Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Färskt grönt broccoli i de vilda

Kalorier i Broccoli – Kaloritabell och intressant fakta

Broccoli är en välkänd och populär grönsak som är uppskattad för sin mångsidighet, näringsrika innehåll och potential att främja god hälsa. Men hur många kalorier finns det i broccoli, och hur passar denna grönsak in i en hälsosam kost? Låt oss undersöka broccolis kaloriinnehåll och dess betydelse för vår hälsa.

Kalorier i broccoli

Ett hälsoinriktat alternativ för dem som följer en viktvänlig kost är att inkludera lågkalorimat, som broccoli. En portion broccoli på 100 gram innehåller endast 34 kalorier, vilket gör det till ett idealiskt val för dem som vill minska sitt kaloriintag utan att ge avkall på näringsämnen.

Förutom sitt låga kaloriinnehåll, innehåller 100 gram broccoli 2,8 gram protein, 6,6 gram kolhydrater, 0,4 gram fett och en imponerande 2,6 gram fiber. Broccoli är även en utmärkt källa till flera viktiga vitaminer och mineraler, inklusive vitamin C, vitamin K, vitamin A, folsyra, kalcium och kalium.

Färskt grönt broccoli på ett bord

Kaloritabell för broccoli

Broccolis viktKalorier
100 g34
150 g51
200 g68

Hälsa och broccoli

Broccoli har kopplats till flera hälsofördelar, tack vare dess näringsrika innehåll och höga fiberhalt. Dessa inkluderar:

1. Förbättrad matsmältning: Den höga fibermängden i broccoli bidrar till att främja en hälsosam matsmältning och lindra förstoppning.

2. Främjar viktnedgång: Tack vare dess låga kaloriinnehåll är broccoli perfekt för dem som följer en viktminskningsplan. Dessutom hjälper den höga fibermängden dig att känna dig mätt längre och därmed minska ditt totala kaloriintag.

3. Antioxidanter: Broccoli är full av antioxidanter, inklusive vitamin C, som skyddar kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler och hjälper till att förebygga kroniska sjukdomar som hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

Inkludera broccoli i din diet

När du väljer grönsaker bör du inte glömma att inkludera broccoli i din kost. Det är enkelt att laga och kan förberedas på flera olika sätt, inklusive ånga, koka, rosta eller äta rå i en sallad.

Om du är intresserad av att minska ditt kaloriintag ytterligare och få stöd för en hälsosam livsstil, kan du överväga att bli medlem på Refitness.se. Där kan du dra nytta av personlig tränings- och kostplanering, samt få tillgång till information och resurser som hjälper dig att uppnå dina hälso- och fitnessmål.

Sammanfattning

Broccoli är en utmärkt grönsak att inkludera i din kost, med dess låga kaloriinnehåll och rika näringsprofil. Ät mer broccoli för att dra nytta av dess hälsofördelar, och försök att kombinera det med andra lågkaloriingredienser och regelbunden fysisk aktivitet för att uppnå en hälsosam vikt och livsstil.